Hakkımızda

Sitemizde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan siyasal ve toplumsal gelişmeler ülke Koordinatörlerimiz tarafından düzenli olarak takip edilmekte ve Genel Koordinatörümüz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Veysel AYHAN'ın katkılarıyla yayınlanmaktadır.

5 Temmuz 2012 Perşembe

IMPR Staj ve Kurs Programı Duyurusu



Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) staj ve kurs programı için başvuruları almaya başlamıştır. IMPR staj ve kurs programı Orta Doğu ve Kuzey Afrika merkezli dersler ve çalışmaları kapsamaktadır. Staj ve kurs programı süresince programa kabul edilen öğrencilerin Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri hakkında mikro ve makro düzeyde analizler yapabilecek bilgi birikimine sahip olmaları amaçlanmaktadır. IMPR staj ve kurs programı kapsamında lisans ve lisansüstü öğrencilerine Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin toplumsal, siyasal, ekonomik, tarihsel ve güncel durumlarına yönelik bilgilendirme dersleri, zorunlu okuma eserleri ve zorunlu çalışmalar düzenlenecektir. Program kapsamında isteyen stajyer öğrencilerle birlikte IMPR kadrosu öncülüğünde İran veya Erbil’e düşük bir ücret karşılığında karayolu ile saha araştırmasını içeren araştırma gezileri de düzenlenecektir. Yurt dışı saha araştırmasının düzenlenmesinin temel koşulu ise belli sayıda ilgilinin yurt dışı saha araştırmasına katılım için başvuruda bulunması gerekmektedir. 1 ay ile 3 ay arasında değişen staj ve kurs programı doğrudan Ankara’da bulunan IMPR Merkezinde yürütülecektir. Staj programına başvurular tüm ilgililere açık olup, başvuru sahiplerinden IMPR olarak herhangi bir ücret talep edilmemektedir. IMPR başvurusu kabul edilen stajyerler için Ankara’da herhangi bir konaklama ya da barınma imkanı sağlayamamaktadır. Başvuru sahiplerinin üniversitelerde lisans veya lisansüstü programına devam eden öğrenciler ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika siyasetine ilgi duyan en az dört yıllık Üniversite mezunlarından olması gerekmektedir.

Stajyerler Programı

Zorunlu dersler, zorunlu okuma eserleri ve IMPR tarafından gerekli görünen zorunlu yabancı basın takibi ve toplantı organizasyonu gibi etkinliklerde rol almaları beklenmektedir. Staj ve kurs programını başarılı bir şekilde tamamlayan stajyerlere IMPR sertifikası ve IMPR Okul kimliği.

Başvuru ve Gerekli Belgeler

IMPR Staj ve kurs programlarına başvurular doğrudan online olarak yapılmalıdır. Başvurular imprcenter@gmail.com adresine gönderilecek kısa bir özgeçmiş, programa başvuru amacı ve ilgi duyduğu temel konuları içeren bir niyet mektubu içermelidir. Başvuru belgesinde ek bir Word belgesinde ilgilinin ayrıca öğrenim durumu, bildiği diller, yurt dışı tecrübesini de belirtmesi istenmektedir. IMPR staj ve kurs programına son başvuru tarihi ise 3 Ağustos 2012 tarihidir.

Sorularınız için iletişim: imprcenter@gmail.com