Hakkımızda

Sitemizde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan siyasal ve toplumsal gelişmeler ülke Koordinatörlerimiz tarafından düzenli olarak takip edilmekte ve Genel Koordinatörümüz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Veysel AYHAN'ın katkılarıyla yayınlanmaktadır.

19 Mart 2012 Pazartesi

Guantanamo’daki Taliban tutukluları Katar’a sevk edilmeyi kabul etti



ABD’nin Guantanamo askeri hapishanesindeki 5 Taliban tutuklusu Katar’a transfer edlmeyi kabul etti. ABD iyiniyet göstergesi olarak Taliban’la yapılan güvenlik görüşmelerinde transferle ilgili herhangi bir karara varılmadığını belirtti. Afganistan Cmhurbaşkanı Hamid Karzai’nin sözcüsü bu transferin barış sürecinin olgunlaşmasına katkıda bulunacağını söyledi.
Mahkumlar, kendilerini ziyarete gelen Afgan heyetinin transfer için istekli olduğunu belirtti.
Bununla birlikte, Beyaz Saray sözcüsü Caitlen Hayden, Birleşik Devletler’in tutukluların sevkiyle ilgili bir karar almadığını iletti.
Eğer Washington tarafından kabul edilirse, transfer, 2014 yılı sonunda yabancı kuvvetlerin Afganistan’dan çıkmasından sonra ülkede uzun süreli istikrarsızlığı önlemek amacıyla Taliban’ı müzakere masasına oturmak için ABD’nin çabalarının bir parçası olarak görülecektir.(11.03.2012).

Katar'daki gelişmelerin devamı için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder