Hakkımızda

Sitemizde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan siyasal ve toplumsal gelişmeler ülke Koordinatörlerimiz tarafından düzenli olarak takip edilmekte ve Genel Koordinatörümüz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Veysel AYHAN'ın katkılarıyla yayınlanmaktadır.

4 Mayıs 2012 Cuma

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan İnsan Hakları ve Demokrasi başlıklı 2011 Raporunda Libya endişe verici bir ülke olarak listelendi

Libya’da son duruma bakacak olursak, bu hafta başlarında İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague tarafından başlatılan ve Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan İnsan Hakları ve Demokrasi başlıklı 2011 Raporunda Libya endişe verici bir ülke olarak listelendi. Hague, insan haklarının arttırılması için bunun hoşgörü üzerine inşa edilmesi gerektiğini ve Ulusal Geçiş Konseyi’nin yeni bir Libya’nın inşasında köşe taşı olacağını ifade ederek Libya’dan beklentilerini dile getirdi. Hague, stratejisinin temel hak ve özgürlükleri geliştirmek için demokratik bir çerçeve oluşturmak, devam eden insan hakları sorunlarını gözlemlemek, eski Lider Kaddafi destekçileriyle başa çıkabilmek için adil bir yargılama oluşturmak için yargı gücünün merkezi kontrolünü sağlamak üzere Geçici Hükümeti desteklemek olduğunu söyledi. Bu rapordaki devletlerde fırsatlar ve zorluklar ortaya çıkacak ancak gelecek yıllarda Libya’nın şekillenmesini daha iyi tamamlayabileceği ifade edilmektedir. Ayrıca raporda 2012 için ana hedefin oluşum sürecindeki Libya’da kadın haklarını savunacaklarını etnik ve dini azınlıklarını desteklemeye devam edeceklerini, gençlik ve kadın grupları için uzun vadeli yapılar inşa edeceklerin ve onların demokratik süreçte temsil edilmelerini sağlayacaklarını ifade etti. Libya’da ifade ve toplanma özgürlüğünün gelişmesinin kanıtı olarak,2011 sonlarına doğru Libya sokaklarında Geçici Hükümetin kendilerine karşı protesto gösterileri yapılmasına izin vermesi ve yüzlerce medya kuruluşuyla sosyal medyanın ve internet kullanımının artması gösteriliyor.
devamını okumak için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder