Hakkımızda

Sitemizde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan siyasal ve toplumsal gelişmeler ülke Koordinatörlerimiz tarafından düzenli olarak takip edilmekte ve Genel Koordinatörümüz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Veysel AYHAN'ın katkılarıyla yayınlanmaktadır.

4 Mayıs 2012 Cuma

Tunus Cumhurbaşkanının İran nükleer enerjisi ile ilgili yorumu

Bu hafta boyunca Tunus’ta iki önemli açıklama dikkatleri çekti. İlki, Ennahda partisi kurucu üyesinin Suriye ile ilgili yaptığı yorum; ikincisi, Tunus Cumhurbaşkanının İran nükleer enerjisi ile ilgili yorumu. Bunlara şimdi kısaca değineceğim. 
Suriye’de yaşananlar konusunda herkes bir şeyler biliyor. Bu günlerde orada zor günler yaşanıyor. Esad koltuğunu bırakmamak için birçok cana kıydı. Ancak halk onu istemiyor. Bu yaşanan büyük gerginlik çevre ülkeler de etkiliyor. Esad’ın rejimi şuan uluslararası gündeme oturan önemli bir sorundur. Birçok ülke bu konuda çalışma yürütüyor. Ennahda kurucu üyesi de konferansa gittiği Türkiye’de bu konuda konuştu. Ennahda Parti kurucusu üyesi Abdelfettah Mourou Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen Arap Baharı Konferansı’na (28.04.2012) katıldı. Arap Dünyasının ve Türkiye’nin birçok açıdan benzer olduğunu ve Tunus’un gelişim açısından attığı adımlarda Türkiye’yi örnek aldığını belirtti. Bunun yanı sıra Suriye için de Esad’ın artık gitmesi gerektiğini yoksa sonunun Kaddafi gibi olacağını belitti. Ayrıca Arap Dünyasındaki tüm diktatör rejimlerin gideceğini de belirtti. Esad’ın gitmemesinin nedenini de diktatör bir kişiliğe sahip olmasından kaynaklandığını belirtti. Tunus, Türkiye gibi birçok ülke ve BM bu konuda birçok görüş bildirdi. Bu konunun artık çözüme kavuşmasını istiyorlar. Bu katliamın durdurulması için çalışıyorlar. Ancak olay hala sıcaklığını korumakta. Yakın gelecek bize bu konu hakkında kesin çözümler getirecektir.
yazının devamını okumak için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder