Hakkımızda

Sitemizde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan siyasal ve toplumsal gelişmeler ülke Koordinatörlerimiz tarafından düzenli olarak takip edilmekte ve Genel Koordinatörümüz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Veysel AYHAN'ın katkılarıyla yayınlanmaktadır.

4 Mayıs 2012 Cuma

Katar Veliahtının Suudi Arabistan Ziyareti

Bu hafta Katar Veliahdı tarafından Suudi Arabistana bir ziyaret gerçekleştirildi. Kral Abdullah ve Katar Veliahdı Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani arasında yapılan görüşmelerde İslam alemindeki genel durum, bölgesel ve uluslararası sorunlar ele alındı. Ayrıca iki kardeş ülkenin aralarındaki işbirliğini arttırmanın gerekliliği üzerinde durulduğu öğrenildi Bu haftaki bir diğer gelişmemiz ise Suudi Arabistan Mısır büyükelçisini istişarede bulunmak için geri çağırdı. Kahire deki elçiliğini ve İskenderiye ve Süveyş deki Konsolosluklarını da Mısırdaki Suudi Arabistan misyonları önünde gerçekleştirilen şiddet eylemlerinden dolayı kapatma kararı aldı. Suudi ve Mısırlı çalışanlara yönelik artan bu şiddet olaylarının ve bu güvensiz ortamın uluslararası normlara ve hukuka aykırı olduğu belirtildi 
Birazda diğer gelişmelere değinmekte fayda var; Çalışma bakanlığından yetkili bir kişi Suudi Arabistan’da 1.6 milyon bayan işsiz bulunduğunu ve bu bayan işsizlerin arasında Yüksek Öğrenim ve Master mezunlarının da bulunduğunu söyledi. Özel sektörde özellikle büyük şirketlerde bayanların istihdamının düşük olduğunu belirtildi. 

Kral Abdullah Asistan doktorların maaşlarında artış yapılmasını ve aylık maaşların 9.200 Suudi Riyali olması emrini verdi. Bu haber Yüksek Eğitim Bakanı Dr. Khalid bin Mohammad Al-Anqari tarafından Suudi Haber Ajansına iletildi ve Angari desteklerinden dolayı Krala teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder