Hakkımızda

Sitemizde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan siyasal ve toplumsal gelişmeler ülke Koordinatörlerimiz tarafından düzenli olarak takip edilmekte ve Genel Koordinatörümüz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Veysel AYHAN'ın katkılarıyla yayınlanmaktadır.

14 Nisan 2012 Cumartesi

BAHREYN’DE ARTAN ŞİDDET OLAYLARINA İLİŞKİN REFORM HAREKETLERİ VE DIŞA DÖNÜK İŞBİRLİĞİ ÇABALARI

Bahreyn son dönemlerde artan hükümet karşıtı protestolarla meşgul olmaktadır. Elbette ki toplumsal bütünlük bu atmosferden olumsuz etkileniyor. Bir yandan muhalif güçler, kimi zaman protestonun dozunu aşarken kimi zaman da güvenlik güçlerinin sert müdahaleleri kendini gösteriyor. Bu sarmalda Bahreyn demokratik tutumunu geliştirme yönünde adımlar attığını vurgularken muhalefet bunun kağıt üzerinde kaldığını iddia ediyor. 
Hafta ortası meydana gelen çatışmalar Bahreyn’de asayişin sağlanmasının gitgide zorlaştığını gösteriyor. Mesela Buri yakınlarında iki tane polis devriye aracına molotof kokteyli saldırı düzenlendi. Maskeli isyancıların ateşli saldırısı sonucu görevli polislerin bazıları yaralandı.  Soruşturma devam etmektedir. Yetkililer tarafından olay yeri tanıkları dinlenerek netice alınmaya çalışılıyor.[1] Yine isyancılar miting sonrası Samaheej, Burhama, Eker ve Jidhafs dahil olmak üzere Bahreyn’in çeşitli bölgelerinde polisle çatıştılar. İçişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre bir polis devriye aracı Samaheej’de molotof kokteyli saldırıda tahrip edildi. 
yazının devamını okumak için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder