Hakkımızda

Sitemizde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan siyasal ve toplumsal gelişmeler ülke Koordinatörlerimiz tarafından düzenli olarak takip edilmekte ve Genel Koordinatörümüz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Veysel AYHAN'ın katkılarıyla yayınlanmaktadır.

5 Nisan 2012 Perşembe

Türkiye-Suriye savaşına doğru

Orta Doğuyu karış karış gezen ve üniversitelerde Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler Teorileri I-II, Orta Doğu'da Milliyetçilik ve Azınlıklar, Orta Doğu’da Toplumsal Muhalefet Hareketleri, Orta Doğu'da Toplum ve Siyaset, Küresel ve Bölgesel Enerji Politikaları lisans derslerinin yanı sıra Uluslararası İlişkiler Teorileri, Orta Doğu'da Güncel Sorunlar, ABD Dış Politikası Yüksek Lisans Dersleri ile Uluslararası Sistemde Basra Körfezi, Orta Doğu'da Muhalefet Hareketleri, Irak Sorunu başlıklı doktora dersleri veren Doç.Dr. Veysel Ayhan  Suriye gündemi ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

Yıllardır Orta Doğu’ya gidip geldiğini ve 2010 yılındaki ziyaretinden sonra  “Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki toplumsal muhalefet hareketleri” isimli bir dersin yüksek lisans ve lisans öğrencilerine verilmesi gerektiğini söyleyen ve dersi ekleten Ayhan: “Toplumsal bir patlamanın ve devrimin yaşanacağını öngörmüştük. Nisan ayında MKM yakıncılık tarafından yayınlanacak olan “Arap Baharı: İsyanlar, Devrimler ve İç Savaşlar” adlı kitabımda da toplumsal istikrarsızlıkların isyanlara yol açtığına değiniyorum. Açıkçası Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı yeniden okumamızı gerektiren oldukça önemli bir süreçten geçmekteyiz. Arap Baharı halen tam anlamıyla anlaşılmış bir olgu değildir. Niekim, kitap çalışmamda da Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki toplumsal halk hareketlerini tarihsel ve toplumsal dinamiklerini tanımlayarak sürecinin ele alınması gerektiğini dikkat çekmekteyim. 
Yazının devamı için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder