Hakkımızda

Sitemizde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan siyasal ve toplumsal gelişmeler ülke Koordinatörlerimiz tarafından düzenli olarak takip edilmekte ve Genel Koordinatörümüz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Veysel AYHAN'ın katkılarıyla yayınlanmaktadır.

26 Nisan 2012 Perşembe

Bahreyn’de Formula 1 Grand Pix Üzerine Oturtulmaya Çalışılan “İmaj”, Buna Karşın Muhalefetin İddialarıyla Örtüşen Uluslar arası Af Örgütü Raporu


Formula 1 Grand Prix baştanbaşa her kesim içerisinde tartışmaları beraberinde getirdi. Her şeyden önce Bahreyn bu organizasyonla güvenlik ve istikrarının yanı sıra önemli bir spor faaliyetine ev sahipliği yapma kapasitesini gösteriyor. Hükümetin deyimiyle tüm kamu görevlileri, gelen misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması ve organizasyonun gereğine uygun şekilde yürütülmesi için seferber olmuş vaziyettedir. Ayrıca halkın birçok katmanıyla Formula 1 yarışına yoğun katılımı hükümet cephesini ülkenin verdiği “imaj” açısından heyecanlandırırken bir yandan da muhalif grupların örgütlediği eylemler henüz taşların yerine oturmadığının açık bir göstergesi niteliği taşımaktadır. Haliyle en yalın tabirle Formula 1 Grand Pix Bahreyn için küresel bir güvenoyu niteliği taşıyor.
yazının devamı için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder