Hakkımızda

Sitemizde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan siyasal ve toplumsal gelişmeler ülke Koordinatörlerimiz tarafından düzenli olarak takip edilmekte ve Genel Koordinatörümüz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Veysel AYHAN'ın katkılarıyla yayınlanmaktadır.

16 Nisan 2012 Pazartesi

Ortadoğu’daki Gelişmeler ve Suudi Arabistan’ın Görüşmeleri

Nisan ayında yapılan görüşmelerin ilk ayağı Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık Haşimi’nin Suudi Arabistan ziyaretiyle başlamıştır. Haşimi Suudi Arabistan Dış İşleri Bakanı Prens Suud El Faysal ile görüşmüştür.
     Diğer bir önemli gelişme Suudi Savunma Bakanı Prens Salman’ın İngiltere ve ABD ziyaretleridir. Prens Salman Londra ziyaretinde İngiliz Başbakan David Cameron, Savunma Bakanı Philip Hammond ve Dış İşleri Bakanı William Hague ile görüştü. Bu görüşmelerde ele alınan konular şu başlıklarda verilebilir; Suriye konusu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika konusunda siyasi ve ekonomik reformlar, İran’ın nükleer programı hakkındaki endişeler ve Yemen’de barış ve güvenin sağlanmasına yönelik çabalardır.   Öncelikle Suriye konusunda Esad rejiminin yapılanlar karşısında tüm meşruluğunu yitirmekte olduğu belirtilmiştir. 
yazının devamı için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder