Hakkımızda

Sitemizde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan siyasal ve toplumsal gelişmeler ülke Koordinatörlerimiz tarafından düzenli olarak takip edilmekte ve Genel Koordinatörümüz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Veysel AYHAN'ın katkılarıyla yayınlanmaktadır.

17 Nisan 2012 Salı

Körfez İşbirliği Konseyi Dışişleri Bakanları ile ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton bir araya geldi.

Suudi Arabistan, Nisan ayı boyunca çok önemli temaslarda bulunmuştur. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Dışişleri Bakanları ile ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton 1 Nisan günü bir araya geldi.
GCC-ABD Stratejik İşbirliği Forumu'nun ilk yüksek profilli bakanlar toplantısının açılış oturumundaki konuşmasında, İran tehdidine karşı deniz güvenliği ve füze savunma dahil olmak üzere farklı alanlarda geliştirilmiş bağlar ve Körfez ülkeleri ile stratejiler arandığını belirtti. Clinton, İran’ın nükleer silah edinme ve komşu devletlere yaptığı müdahaleleri engellemek ile ilgili ortak stratejik kaygıları, geniş yelpazede ele almak için sabırsızlandığını söyledi. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ve Çin’in İstanbul'da bir araya geldiklerini belirtti. Ancak, korkularını ve endişelerini ifade ederken, görüşmeler ile ilgili hiçbir sonuç alınamadan sona erdiğini söyledi.
Clinton,  "İran liderleri, sorun için bir çözüm inşa etmeye başlamak için hazır olup olmadıklarını, kendi nükleer programları ile ilgili ciddi, güvenilir bir tartışma için hazır olup olmadıklarını yakında açıkça belirteceklerdir” dedi.
yazının devamı için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder