Hakkımızda

Sitemizde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan siyasal ve toplumsal gelişmeler ülke Koordinatörlerimiz tarafından düzenli olarak takip edilmekte ve Genel Koordinatörümüz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Veysel AYHAN'ın katkılarıyla yayınlanmaktadır.

14 Nisan 2012 Cumartesi

Barzani Beyaz Saray’da Obama’yı ziyaret etti


Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde sıcak gelişmeler oldu. Öncelikle Barzani, Beyaz Saray’da Obama’yı ziyaret etti. Ayrıca ABD'nin Erbil'de konsolosluk tarafından sağlanan hizmetlerin genişletilmesi de kararlaştırıldı. Görüşmede her iki tarafın ilişkilerinin uzun olması gerekliliği vurgulandı ve demokratik, çoğulcu ve federal bir Irak çerçevesinde ABD ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin derinleştiği ve daha da iyi olması gerektiği konuşuldu . Beyaz Saray Basın açıklaması yaparak şunları kaydetti: Başkan Obama ve Başkan Yardımcısı Biden, ABD'nin, federal, demokratik ve birleşik bir Irak ile stratejik ortaklık bağlamında, Kürdistan ve Kürt halkı ile olan yakın ve tarihi ilişkilerinde kararlı olduğunu yineledi. 
Bir diğer önemli gelişme ise şöyle: Kürdistan Parlamentosu yeni bakanlar kurulunu onaylıyor ve Bağdat ile müzakerelerinde ise birleşik cephe çağrısında bulunuyor. Barzani, Kürdistan’ın ortak çabaya ve ulusal birliğe ihtiyacı var. Toplumumuzu geliştirmek için ortak diyalog yapmaya başlamak zorundayız dedi.  Ayrıca Türk Devleti’nin yeni stratejisi: aynı eski hikaye başlığı ile Kürtlere eskiden yapılanlar yeniden yapılıyor haberi yer alıyor gündemde. Haberde şu gelişmelere yer verildi: Türk devleti askeri ve siyasi çözümler bularak Kürtlerin varlığını ve Kürt sorununu inkar ettiğini dolayısıyla Kürtlerin dillerini yasaklayarak asimile etmeye çalıştıklarını dile getirdi. Buna ek olarak haberde  Erdoğan’ın şu sözlerine de yer veriliyor:”Kürt sorunu yoktur, PKK sorunu vardır. Bunun için gerekirse güç kullanmaktan geri durmayacağız.BDP, PKK’nin siyasi uzantısıdır  ve Biz Öcalan ile de müzakere yapmayacağız.” Sözleri ile de Kürtler’e  aynı siyasetin uygulanmaya çalışıldığı vurgulandı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder