Hakkımızda

Sitemizde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan siyasal ve toplumsal gelişmeler ülke Koordinatörlerimiz tarafından düzenli olarak takip edilmekte ve Genel Koordinatörümüz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Veysel AYHAN'ın katkılarıyla yayınlanmaktadır.

4 Nisan 2012 Çarşamba

İNSAN HAKLARINA SAYGI VURGULANDI

Uluslar arası Hukuk ve İnsan Hakları çalışması, Kamu Güvenlik Dairesi Başkanı Tümgeneral Tareq Al Hassan himayesinde gerçekleştirildi. Tareq Al Hassan İçişleri Bakanlığı bünyesinde insan haklarının korunması ve güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Özellikle protestocular ile mücadele eden görevlilerin uyması gereken kurallar için eğitim programları hazırlanıyor. Polisin çalışma koşulları yasal ve ahlaki çerçevede ele alınıyor. Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen konular gibi standartlar üzerine kurslar ve seminerler düzenleniyor.
            Uzman Jhon Walsh Uluslar arası Hukuk, BM İşkenceyle Mücadele Sözleşmesi, Uluslar arası Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi’ne uygun hareket edilmelidir. Eğer isyancılar ve suçları ile başa çıkmak için gerekirse kademeli kuvvet kullanılması gerektiğini vurguladı. O işkence iddialarını araştıran ve mağdurlara tazminat ödenmesi konusunda hükümetin tavrını da övdü. 
Yazının devamı için tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder